Adoptiokuraattorille soitto

Löysin Interpedian sivuilta adoptiokuraattorin yhteystiedot.  Halusin kysyä lisätietoja, miten meidän tulisi toimia. Laitoin hänelle sähköpostia ja samana iltana hän laittoi minulle viestiä, että nyt voisimme jutella. Soitin hänelle samantien.

Hän oli erittäin miellyttävän kuuloinen. Ymmärsi tuskamme, että haluamme asiat heti rullaamaan. Hän kertoi, että olen ihan oikeassa järjestyksessä toiminut. Ensin sosiaalityöntekijään yhteys. Hän kehoitti soittamaan uudestaan sosiaalityöntekijälle. Minun soittopyyntööni ei ole siis vielä palattu omasta kunnastamme…  Adoptiokuraattori kertoi, että voi olla että adoptioneuvonta on ulkoistettu esim. Pelastakaa Lapset Ry:lle. Hän antoi minulle PeLan yhteystietoja ja nimiä, joihon voisin olla yhteydessä heti sen jälkeen kun oman kunnan sosiaalityöntekijään on saatu yhteys.

Hän kertoi myös, että voimme osallistua jo Interpedian infotilaisuuksiin ja suositteli myös Meidän Lapsemme Ry:n maksullisia valmennuksia.  Useat kohdemaiden kontaktit arvostavat paljon, jos hakijaehdokkaat ovat käyneet adoptiovalmennuksen.

Kävimme adoptiokuraattorin kanssa adoptioprosessia läpi. Adoptioneuvonta kestää noin vuoden. Sen jälkeen kun sosiaaliviranomainen antaa myöntävän esityksen kotiselvityksestä, lähdetään hakemaan adoptiolupaa adoptiolautakunnasta. Hän kertoi, että lautakunnassa ei ole tällä hetkellä pitkiä jonoja. Tämä tarkoittaa, että adoptiolupapäätös tulee 1-2 kuukaudessa.

Adoptiokuraattori kertoi puhelun lopuksi, että hänelle voi aina soittaa. On itsekin adoptoinut lapsia. Ihana ihminen. Nyt siis adoptioneuvontaan päästävä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s