Epätietoisuuteen vastauksia

Viisi päivää sen jälkeen kun  olin keskustellut puhelimitse adoptiokuraattorin kanssa, minuun otettiin yhteyttä oman kuntani sosiaalitoimesta. Soittopyyntöni oli ohjattu ihan väärälle henkilölle (ja vielä useampaan kertaan).

No tämä minuun yhteyttä ottanut sosiaalityöntekijä antoi yhteystiedot oikealle henkilölle joka vastaa perhesijoituksista. Laitoin heti meiliä tälle ”oikealle” sosiaalityöntekijälle. Sainkin heti seuraavana päivänä vastauksen viestiini. Hän kertoi, että oma kuntamme on ulkoistanut adoptioneuvonnan Pelastakaa Lapset Ry:lle. Hän kehoitti ottamaan PeLaan yhteyttä ja sitten PeLasta suoraan lähettävät omalle kunnalle tiedot maksusitoumuksen saamiseen.

Soitin samantien PeLan aluesihteerille, joka otti tietomme ylös ja lupasi lähettää heti saman päivän postissa infopaketin ja hakemuksen adoptioneuvontaan. Kun olemme lähettäneet hakemuksen PeLalle voi kestää noin 1-2 kuukautta, että saamme ensimmäisen ajan adoptioneuvontaan. Kirje tulee kuulemma kotiin, jossa kerrotaan sosiaalityöntekijämme nimi ja miten voimme varata häneltä ajan ensimmäisen neuvontakertaan. Vihdoinkin alkaa tapahtua jotain.

Muutama päivä tästä saimme paksun kirjeen PeLalta. Luimme tarkkaan infopakettia ja oppaita ja hakemusta. Tilasimme virkatodistukset samantien. Niissä sitten kestikin tulla postitse reilu viikko. Jos olisin tiennyt, että postin kulku on noin hidasta, olisin hakenut virkatodistukset paikan päältä.

Hakemus oli monisivuinen. Piti täyttää koulutuksesta työsuhteisiin ja varallisuudesta velkoihin. Myös kroonisia sairauksia ja vammoja kyseltiin.  Monta päivää täytimme hakemusta. Nuo äsken mainitut tiedot oli helppo täyttää. Mutta sitten kysymyksissä mentiin suoraan asiaan, eli miksi haluamme adoptiovanhemmiksi ja kuka teki aloitteen adoptiosta ja milloin… Kaikkiin kysymyksiin tuntui ensin löytyvän helppo ja lyhyt vastaus, mutta heti mietinnän jälkeen vastaus tuntuikin tyhmältä. No hakemus liitteineen lähti postitse perjantaina. Jälkikäteen pitää neuvonnan aikana vielä käydä lääkärissä pyytämässä T-lausunnot. Nyt ei taas voi tehdä muuta kuin odottaa…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s