Rasti ruutuun -lomake

En ole varmaankaan ainoa, joka mieltää lapsen terveydentila-lomakkeen täytön kamalaksi tehtäväksi. Hyväksyn, en hyväksy, en hyväksy,  voin harkita….

Lääkäriluennon jälkeen tuntuu, että ”En hyväksy” -rasteja tulee vain lisää. Mieheni kanssa rastitimme omat lomakkeet, näkemättä mitä toinen vastasi. Välillä kyselimme toisiltamme, että mitäs tää tarkoittikaan ja kävimme läpi luennolla kirjaamiamme muistiinpanoja. Kun olimme kumpikin rastittaneet koko lomakkeen, aloimme käymään vastauksiamme läpi. Vastauksemme erosivat vaikeimmissa kysymyksissä ja niistä sitten keskustelimme. Miksi toinen on vastannut ”kyllä”, kun itse olin vastannut ”ei” ja päinpäin. Lopputulemana yhtenäiset vastaukset ja paha olo.

Omatunto huutaa: ”Mikä oikeus minulla on rastittaa ”en hyväksy”.  Eihän biologisesti raskaanakaan voi näin tehdä (paitsi muutamissa poikkeusasioissa). Lapsen etu on,  jos ruksitamme vain ne kohdat hyväksytyiksi, joihin resurssimme ja voimavaramme riittävät. Tämä täytyy pitää mielessämme, jotta emme vaihda rasteja ”en hyväksy”-kohdasta ”hyväksy”-kohtaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s