Videon tekoa

Kun päätimme tehdä esittelyvideon kohdemaahan, ajattelimme että se on helppo juttu. Koko kesä aikaa ja hyviä tilanteita mm. perheen kesken synttäreiden viettoa ym. juhlallisuuksia tiedossa. Videohan on meille vapaaehtoinen, joten ei hätää, jos emme saa sitä kesäkuun aikana tehtyä.

Toisin meni. Helteinen kesä aiheutti sen, että meistä hikisistä, väsyneistä ja vähäpukeisista ihmisistä ei vain saatu edustavaa videota aikaiseksi. Jos me onnistuimme mieheni kanssa olemaan edustavia, oli kuvamateriaali muuten jotain muuta kuin halusimme. En nyt siis tarkoita, että videokuvaaja oli surkea, vaan että videossa näkyi paljon ei niin edustavia kohtia, joita emme huomanneet kuvatessamme. Esimerkiksi pihallamme oli jätesäkki häiritsevästi tai rauhallisen pihamme taustalla pellolla traktori ajoi ja piti aikamoista meteliä.

Viimeisenä lomapäivänä katsoimme materiaalia läpi ja aloimme tekemään käsikirjoitusta. Kyllä, käsikirjoitus olisi ollut hyvä olla ensin ja sitten sen perusteella kuvattaisiin videoita. No me teimme toisessa järjestyksessä. Huomasimme, että materiaalia meillä oli todella paljon ja joutuisimme leikkaamaan paljon pois. Aloimme editoimaan ja huomasimme, että oleellisia asioita puuttui. Piti siis näyttää parhaat asiasta meistä, kodista, läheisistämme ja lähialueestamme.

Video saisi olla maksimisissan viisi minuuttia pitkä. Kun saimme videopätkät peräkkäin, oli meillä materiaalia lähes 20 minuuttia. Karsimme sitten raa’alla kädellä aineistoa. Edelleen seitsemän minuuttia. Ja alkupuhe ja loppupuhe vielä puuttuu…

Kesän projekti taitaa jatkua syksyyn.

Advertisement

7 thoughts on “Videon tekoa

  1. Kiitos! Pysähdyskuvat yms. ovat ihan sallittuja videossa ja niitä mekin mietimme. Teemme videon päälle erillisen ääniraidan niin ei tarvitse miettiä tuulenkohinoita ja taustahälyjä. 🙂

    Tykkää

  2. Tsemppiä! Ajatus videon tekemisestä on mukava, mutta toteutus varmaan vielä hankalampi kuin valokuvien ottaminen ja valitseminen kohdemaahan lähetettäväksi. Ja sekin oli aikamoinen homma!

    Liked by 1 henkilö

  3. Tsemppiä videon kanssa! On kyllä totta että kuvatessa on huomioitava niin paljon yksityiskohtia. Isolla joukolla oltaessa koolla on haastavaa kontrolloida kaikkien ilmeitä ja yleistä tunnelmaa. Voiko osana videoita olla esimerkiksi edustavia valokuvia ja vaikkapa tekstit siinä mukana? Veisikö tämä pois painetta siitä että kaikkien videon hetkien tulisi olla täydellisiä? Eiköhän iso kuva kuitenkin ole se tärkein, ja se fiilis, mikä videosta syntyy. Olette varmaan näitä miettineetkin. On varmasti haastavaa typistää kaikki olennainen 5 minuuttiin, kun näytettävää ja sanottavaa olisi niin paljon.. Iloa loppukesään, onneksi säät viilenevät!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s