Joulutohinat

Tänä jouluna perheemme kokoontuu luoksemme viettämään joulua. Vanhempani, siskoni ja veli perheineen saapuvat joulupukkia odottamaan. Jokainen tuo tullessaan syötävää ja näin ollen ei kaikki valmistelu jää meille. Emme olisi ehtineetkään valmistella paljon joulua, kun molemmat olemme tehneet töitä hurjasti. Vielä on sienisalaatin teko ja pöytäliinojen silitys. Sitten saa joulun vietto alkaa. Mietin samalla, että onkohan vuoden päästäkään meillä tietoa lapsesta vai meneekö vielä useampi joulu ilman että perheessämme olisi pikkuinen jännittämässä joulupukin tuloa.

Luin muutama päivä sitten toisen odottajan blogia (blogin nimi Avojaloin). Hänellä jo lapsitieto saatu, mutta odotus jatkuu edelleen. Hän oli hyvin kirjoittanut tekstin, joka kolahti itselleni ja pystyn samaistumaan vaikka lapsitietoa ei vielä meillä olekaan. Sain omaan odotukseen vertaistukea hänen kirjoituksestaan jälleen kerran. Tässä häneltä lainattu teksti: Kaksi tuhatta vuotta sitten eräs pari odotti lasta kaukana kotoa, sanoinkuvaamattoman epämukavalla verolistautumismatkalla. Minä odotan lasta keskellä yltäkylläisyyttä, enkä silti jaksaisi odottaa. Mutta kukin lapsi tulee kun tulee, näemmä saapumistavasta ja vuosisadasta riippumatta. Ja lapsen mukana kaikki muuttuu, jos ei nyt sentään (yleensä) globaalisti niin ainakin paikallisesti, yhdessä perheessä.

Hyvää ja rauhaisaa Joulua kaikille, jotka käytte lukemassa mietteitäni. Tsemppiä kaikille kanssaodottajille! Olkoon odotuksemme meillä kaikilla mahdollisimman lyhyt, jotta voimme viettää lapsiemme kanssa monia yhteisiä jouluja!

Advertisement

3 thoughts on “Joulutohinat

  1. Kiitos! Tätä toivotaan itse kullekin. Uusi vuosi on vierähtänyt käyntiin veljenlasten lomaillessa meillä ja juhlistaen loppiaista espanjalaistyyliin eli odottaen itämaantietäjien pikkupaketteja. Arki alkaa taas ensi viikolla. Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle ja tsemppiä odotukseen!

    Tykkää

  2. Ihanaa alkanutta Uutta Vuotta! Toivotaan että tämä vuosi tuo teille tullessaan sen odotetuimman lahjan! Miten uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin? Kaikkea hyvää teille ja valoista mieltä!

    Liked by 1 henkilö

  3. Kiva kuulla että jokin kolahti! Koskaan ei tiedä, mikä vuosi tai viikko muuttaa kaiken. Onnellista joulua teille, ehkä jo seuraavaa joulukuusta koristelette pienen ihmisen kanssa!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s