Perheen kanssa jutustelua

Olen kertonut oman perheen lisäksi yhdelle työkaverilleni adoptiohaaveistamme. Hän on kyllä tukenut paljon minua ja on myös innostunut yhtä lailla tutkimaan netistä kansainvälisestä adoptiosta. Hänen täti on myös kahden lapsen adoptioäiti. Työkaverini kertoi hyvin positiivisesti tätinsä perheestä ja se vahvisti taas haluani olla äiti adoption kautta.

Annoin veljelleni ja siskolleni Adoptioperheet Ry:n tekemän oppaan adoptioperheen läheisille. Luin tuon oppaan itse ennen kuin annoin ne läheisillemme. Ymmärsin, että tämä adoptioprosessi ei kosketa pelkästään minua, miestäni ja mahdollista tulevaa lastamme, vaan asia koskettaa myös kaikkia läheisiämme.

Äidille ja isälle kerroimme lauantaina suunnitelmistamme. Kun kerroimme asiasta, oli luonamme myös veljeni ja hänen kaksi lastaan. Veljeni tsemppasi todella paljon ja innoissaan hehkutti että olisipa hienoa saada hänen lapsilleen serkku. Äitini vaikutti todella iloiselta ja sanoi, että koska meillä on rakkautta mitä antaa ja tarvetta antaa sitä rakkautta ja huolenpitoa, niin toivoo että haaveemme käy toteen. Isäni oli aika hiljaa. Hän ei kommentoinut asiaa millään tavalla sinä iltana. Kun soitin seuraavana päivänä äidille, kysyin oliko isäni järkyttynyt suunnitelmistamme. Äiti kertoi, että isä varmaan pohdiskelee jonkun aikaa omassa päässään tätä asiaa ennen kuin pystyy siitä keskustelemaan. Niin tyypillistä isääni. Äiti kertoi minulle myös, että oli nähnyt muutamia vuosia sitten unen, jossa minulla ja miehelläni oli pieni suloinen nappisilmäinen tyttö. Voi kun tuo äidin uni olisikin enneuni.

Koska mieheni äiti ja muu suku asuu ulkomailla, päätimme, että kerromme hänelle suunnitelmistamme vasta, kun ja jos saamme adoptioluvan. Turhaa pitkän välimatkan takia herättelee anopille turhia toiveita, jos ei meidän adoptiovanhemmuudesta tulekaan mitään. Puhelimitse ja whatsup-viesteillä ei tätä asiaa pysty tarpeeksi hyvin selittämään. Toivomme, että pääsemme pian kertomaan hänelle uutisia.

Advertisement

3 thoughts on “Perheen kanssa jutustelua

  1. Jee, kivaa kun löytyi uusi blogi luettavaksi. Sosiaalitäti sanoi muuten meille, ettei adoptiolupaa irtoa, jos ei ole ollut avoin adoptiosuunnitelmistaan kaikille lähipiirin ihmisille. Siis sisältäen ainakin vanhemmat ja sisarukset, varmaan lähimmät ystävätkin. Käydäänhän kaikki ihmissuhteet ja tukiverkostoasiat läpi neuvonnan aikana. Teillä tietysti vähän hankala tilanne välimatkan takia. Tsemppiä neuvontaprosessiin!

    Liked by 1 henkilö

  2. Niinpä. Itsellä on vuosien varrella juuri suhtautuminen avoimuuteen muuttunut täysin. Vuosien lapsettomuustaivalta halusi aluksi piilotella muilta ja adoptiosta kertominen oli joltain osin vaikeaa. Kai sitä halusi säästää lähipiiriä ensin surulta ja sitten turhilta toiveilta, jos lasta ei tulekaan. Nyt tajuan kuitenkin, että tukiverkoston valmistaminen lapsen tuloon on todella tärkeää itselle, läheisille ja tulevalle lapselle. Neuvonnan aikana oppii paljon itsestään muutenkin!

    Liked by 1 henkilö

  3. Meillä aikomus kertoa kaikille läheisille. Eilen soitimme anopilleni ja kerroimme suunnitelmistamme. Oli iloinen puolestamme ja siitä, että mahdollisesti hänestä ehkä tulisikin vielä isoäiti. Kyllä muutaman kuukauden aikana olemme kertoneet jo kaikille joiden kanssa olemme tavanneet. Mielestäni on tärkeää (ei pelkästään adoptioluvan saamisen takia) keskustella muiden kanssa asiasta ja näin saamme rakennettua parempaa tukiverkostoa ympärillemme.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s