You must go through the worst, to arrive at your best

Sain vuosia sitten eräästä kaupasta hyvityksenä sisustustaulun, jossa otsikon teksti lukee. Jostain syystä pidin tekstistä ja se on useasti motivoinut minua ja auttanut jaksamaan elämän haasteissa eteenpäin. Se tunne, että meitä koetellaan useasti adoptioprosessin ajan, saa minut lukemaan tekstin yhä uudelleen.

Tämän pitkän prosessin aikana on monesti tehnyt mieli heittää pyyhe kehään. Monesti nämä tunteet ovat johtuneet syistä, mihin itse et ole voinut vaikuttaa. Kuka olisi uskonut tammikuussa 2018 uskonut, että vielä keväällä 2022 käymme adoptio-odotusprosessia läpi ja luultavasti vain jatkuu ainakin vuoden verran. Jatkuu, jos jatkolupa myönnetään. Olemme toimittaneet kaikki asiakirjat ajoissa jatkoluvan käsittelyä varten, vielä odottelemme sosiaalityöntekijän päivitystä kotiselvitykseen. Adoptiolupa vanhenee kuukauden päästä. Sitä toivoisi, että edes joskus ei tarvitsisi odotella muita ja että olisi meistä kiinni kuinka nopeasti toimimme.

Useasti mietin, että olemmeko jo odotuksen paremmalla puolella, vai vasta keskivaiheilla vai palkitaanko odotusta koskaan. Tukiverkoston tsemppaus on näissä hetkissä tärkeässä roolissa. Ilman kannustavia sanoja emme varmastikaan olisi enää tässä prosessissa.

Toivo tulevasta elää yhä ja emme ole pyyhettä heittämässä kehään. Uskon, että meidän adoptioprosessissa vain täytyy olla näitä haasteita ja koettelemuksia, jotta voimme olla parhaita vanhempia lapselle, joka meitä tarvitsee.

Kiitos kaikista rohkaisevista viesteistä ja siitä että luet blogiani. Kirjoittaminen on ollut minulle haasteellista tämän kevään aikana, mutta pyrin pitämään tämän blogin kuitenkin aktiivisena.

Hyvää kevään alkua takatalvesta huolimatta!

Advertisement

6 thoughts on “You must go through the worst, to arrive at your best

 1. Paljon tsemppiä odotukseenne! Tänään aamulla minua piristi huomata että yksi esitys Kolumbiasta oli tullut nyt huhtumuussa, kyllä se siitä lähtee!

  Liked by 1 henkilö

 2. Nämä aikataulut (ts. katoavat kuukaudet ja vuodet) ovat kyllä sellaisia, että onneksi niistä ei etukäteen tiedä. Voimia kevääseen ja rutistus vertaiselta!

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos! 😊
  Vuosi sitten, kun aloimme tekemään kohdemaahan lähetettävää videota, sisustimme lapsen huoneen. Veljen perheeltä pinnasänky ja lapsuuden leluja. Uutena olen ostanut muutaman lasten kirjan. Kirpparilöytönä kuu-ukkolamppu ja nukkekoti. Muita hankintoja emme ole tehneet. Vaikeaa tehdä hankintoja, kun ei tiedä lapsen ikää. 🙈

  Tykkää

 4. Ihana ajatus tuo taulussa oleva teksti. ”The Best is yet To come”, paras on vielä edessä! Iloa ja voimia teille prosessiin, kevääseen ja tulevaan pääsiäiseen!😊 Oletteko tehneet hankintoja lapselle ja/tai onko lastenhuonetta vielä kalustettu?

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s